Over mij

Mijn naam is Gisabeth Binnendijk.

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren. Onder meer paarden hebben een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. We hebben vele mooie momenten samen beleefd en heel veel samen ondernomen. Maar zoals bij alle dieren hebben ook paarden soms lichamelijke problemen. Vele verschillende therapeuten en therapieen hebben we bij onze paarden toe laten passen om te trachten de lichamelijke problemen op te heffen. Vele therapeuten en therapieen hebben iets voor onze paarden kunnen doen. Maar als zich weer een probleem aandiende was het vaak: eerst maar eens kijken of het vanzelf overgaat. Daarna, als dat niet gebeurde, bedenken wie we zouden kunnen raadplegen. Dan wachten totdat die persoon tijd had, dan kijken hoe de behandeling uitpakte. Totdat ik iemand zag die Cranio-sacraal toepaste. Dat vond ik zo’n mooie manier van paarden behandelen! Toen zij aangaf dat ze ook een opleiding verzorgde heb ik me daar voor aangemeld. Door die opleiding kwam ik er achter dat ik het heel leuk vond om paarden te behandelen. Ik wilde steeds meer leren. Toen zich de mogelijkheid aandiende om de opleiding Osteopathie voor paarden te volgen ben ik daarmee begonnen. Deze opleiding heb ik in maart 2013 afgerond.

Na een cursus Communiceren met dieren diende zich de mogelijkheid aan om een cursus Life Time Healing te volgen. Ik heb een aantal jaren geleden een paard gekocht dat, zo bleek achteraf, de nodige trauma’s had opgelopen in zijn jonge jaren. Door dat paard ben ik gefascineerd geraakt in het fenomeen trauma’s en emotionele blokkades en probeer ik me ook daar verder in te verdiepen. Het leuke van deze therapie is dat het bij alle diersoorten toepasbaar is en ik op die manier veel meer diersoorten dan alleen paarden kan behandelen. Sinds het voorjaar van 2013 ben ik gecertificeerd Life Time Healing behandelaar.

Het holistisch behandelen van dieren spreekt mij enorm aan. Dat je met zoveel zachte technieken zoveel voor een dier kunt doen! Om me verder te verdiepen en verbreden in het behandelen van paarden en pony’s heb ik in het voorjaar van 2014 de opleiding ‘Equine Sport Therapeut’ afgerond. Hierbij wordt overwegend met Bowen technieken gewerkt. Dat zijn zachte aanrakingstechnieken die een heel mooi behandelingseffect geven. Om ook andere diersoorten, met name ook honden, te kunnen behandelen met dergelijke technieken, heb ik aanvullend de opleiding ‘Bowen therapeut voor huisdieren’ gevolgd.

Momenteel volg ik een cursus energetische geneeskunde voor dieren om ook op deze manier dieren te kunnen behandelen.