Ervaringen

Onderstaand een aantal reacties van mensen van wie ik een of meer dieren heb mogen behandelen.

De reactie van Jeanette na het behandelen van Wilson:

Beste Gisabeth,

Mijn respect hoe jij onze hond behandeld hebt, fantastisch. Hij is heel rustig geworden, de pijn in zijn rug is weg.
Hij is ook weer blij, heel erg dank daar voor.
Wat een vakkundigheid.
Zou het meer mensen aanraden, vooral de rust die je uitstraalt.

Nogmaals dank je wel.

De 6 jarige Spaniel Wilson had dermate veel pijn in rug en nek dat hij niet lekker in zijn vel zat. Na een behandeling met een combinatie van osteopathie en cranio-sacraal gaat het veel beter met hem.

De reactie van Gerry na het behandelen van hond Bowie:

Bowie, mijn 9,5 jarige Cocker Spaniel, heeft vorig jaar een hernia gekregen.
Door prednison en medicijnen kon hij uiteindelijk weer lopen.
Maar hij bleef stijf en een paar weken geleden kwam hij de mand niet meer uit.
Via mijn hulp heb ik van Gisabeth gehoord en heb ik contact gezocht met haar.
Ze is gekomen en heeft Bowie behandeld en al na de eerste behandeling liep hij veel soepeler.
Na de tweede behandeling ging het nog veel beter!
Hij springt weer, hij speelt weer, hij is liever naar andere honden en bovendien struikelt hij bijna niet meer.
Gisabeth, bedankt namens Bowie en het vrouwtje.
De ruim 9 jaar oude Cocker Spaniel Bowie ging steeds stijver lopen en snel zitten. Na twee behandelingen loopt hij weer veel beter en springt hij weer in 1 keer op de bank, zijn geliefde plaats in huis.

De reactie van Lousanne na het behandelen van hond Sky:

Sky, onze Welsh Corgi Cardigan van vier jaar oud, is al vanaf pup heel erg druk. Hij vindt (veel) lichamelijk contact niet prettig. Dit betekent dus ook dat je hem geen plezier doet met een lekkere knuffel of een aai. Bovendien loopt hij altijd heel erg verkrampt. De dierenarts kon ons geen uitsluitsel geven over wat er nu eigenlijk precies met hem aan de hand is.

Wij zijn in contact gekomen met Gisabeth omdat we van dichtbij hebben gezien wat ze heeft betekend voor hond Tom en pony Snowy van Ingeborg (hun verhaal staat ook op deze site). Dit vonden we zo geweldig dat we haar gevraagd hebben of ze misschien ook eens naar Sky wilde komen kijken.

Gelukkig wilde ze dat graag. Al na een paar behandelingen van Gisabeth leek het wel of we een andere hond hadden. Sky laat zich steeds meer vrijwillig aanraken en hij komt nu zelfs geregeld zelf om een knuffel of een aai vragen! Er is veel meer rust in hem gekomen en ook het lopen gaat langzaam maar zeker steeds een stukje vloeiender.  We zijn haar enorm dankbaar voor alles wat ze voor Sky gedaan heeft!

De vierjarige hond Sky zat volgens zijn eigenaren al van jongs af aan “niet lekker in zijn vel”. Het was echter onduidelijk waardoor dit kwam. Na enkele behandelingen met een combinatie van cranio-sacraal, osteopathie en Bowen technieken gaat het nu veel beter met hem.

De reactie van Ingeborg na het behandelen van pony Snowy:

Ik riep de hulp in van Gisabeth, omdat onze pony met regelmaat wegschoot. Haar gedrag werd gevaarlijk voor onze 12-jarige dochter en ik wilde graag weten of haar gedrag werd veroorzaakt door pijn. Gisabeth kwam snel en constateerde pijn, die zij behandelde.

Na twee behandelingen is Snowy wonderlijk opgeknapt. Ze is niet een keer meer weggesprint en is veel meer ontspannen. Ze is inmiddels weer zo rustig dat onze dochter er weer op durft, en zelfs een buitenritje heeft gemaakt!
Dank je wel!

De pony Snowy ging er regelmatig tussenuit met haar nog jeugdige amazone. Dat leverde gevaarlijke situaties op. Na behandeling is Snowy weer rustig en ontspannen en geniet de amazone weer van het (buiten) rijden.

De reactie van Ingeborg na het behandelen van hun hond Tom:

Een week nadat Gisabeth onze pony Snowy had behandeld werd Tom, onze Berner Sennen van 8 jaar, ziek. Hij liep niet en hield zijn hoofd schuin. De dierenarts constateerde een nekhernia en bereidde mij voor op het einde.
Tom ging met pijnstilling naar huis en had 2 vreselijke nachten. Ik belde Gisabeth voor hulp, misschien kon zij nog iets voor hem betekenen.
Zij heeft gevoeld, haar handen op hem gelegd, losgemaakt en ja…….inmiddels is hij fitter dan hij was: hij gebruikt geen pijnstillers meer en kan weer prima een half uur lopen. Hij rekt zich weer heerlijk uit en daagt zelfs af en toe een van onze andere honden uit met een speeltje.
Geweldig wat Gisabeth ons gebracht heeft!

De 8 jarige Berner Sennen hond Tom (links op de foto) kon nauwelijks meer lopen. De dierenarts adviseerde hem in te laten slapen. Nadat ik Tom heb behandeld loopt hij weer vrolijk rond en daagt  zijn maatjes weer uit.

De reactie van Irene na het behandelen van haar merrie Be Happy:

Ik kende Gisabeth eigenlijk al jaren door de bezoekjes die ik bracht aan de prachtige rijhal Aalten. Ik wist ook dat zij één en ander deed op gebied van osteopathie en cranio sacraal therapie. Wat ik niet wist, maar ontdekte toen ik haar site bezocht, dat ze ook zoiets deed als Life Time Healing!! Dat klonk goed!! Dat klonk als iets wat ik nou net zocht voor Be Happy!

Be Happy is een 7 jarige merrie die ik nog maar sinds kort in mijn bezit heb. Ze is een merrie met een “rugzak” van heb ik jou daar….
Ze heeft in haar betrekkelijk korte leven al de nodige traumatische ervaringen opgedaan, die, naar mijn idee, voor een groot deel weer de oorzaak zijn van haar lichamelijke problemen. Dus klonk Life Time Healing mij als muziek in de oren! Dit is wat zij nodig heeft!! En dat klopte als een bus.

Ze was enorm gespannen, angstig en daardoor zuur in haar gedrag. Eigenlijk stond naar mijn idee haar hele lijf strak van de stress!! Haar vertrouwen in mensen was er totaal niet meer, ze sloot zich af of was behoorlijk kattig om zichzelf te beschermen. Rijden ging niet meer, ze lanceerde haar ruiter regelmatig. Eigenlijk is het verhaal van Happy “work in progress”!

Ze heeft inmiddels twee Life Time Healing behandelingen gehad, die Gisabeth haar op afstand heeft gegeven, en een behandeling aan haar lichaam met een combinatie van  Bowen technieken en cranio-sacraal, twee behandelmethoden die werken met zachte aanrakingen.
Het resultaat van deze drie behandelingen is al enorm! Ze heeft véél minder stress in zich.
Durft zich alweer voorzichtig bloot te geven. Begint voorzichtig haar lijf wat losser te laten in de grondoefeningen die ik met haar doe. Ze oogt rustiger en gelukkiger. Ze sluit zich niet meer af maar zoekt juist toenadering. Stukje bij beetje komt er wat vertrouwen terug, maar het is nog erg fragiel…
Dus hebben Gisabeth en ik besloten het met haar kalm aan te doen, stapje…voor stapje….
Maar het begin is er! En hoe. Dankzij de therapieën van Gisabeth…
We zijn er nog lang niet, maar dat maakt niet uit. We hebben geduld en tijd. Trauma’s die  in jaren zijn opgebouwd poets je niet met één behandeling weg.
Wat een fantastisch paard….

De merrie Be Happy is een ware uitdaging voor mij als therapeut. Omdat ze zowel emotioneel als lichamelijk de nodige ‘blokkades’ heeft (gehad) heb ik haar behandeld met een combinatie van verschillende methoden: Life Time Healing, Cranio-sacraal en Bowen technieken.

De reactie van Irene op het behandelen van haar poes Tijger:

Gisabeth heeft onze merrie Be Happy behandeld, met super resultaat, nu al, terwijl we nog lang niet klaar zijn met haar.
Behalve Be Happy hebben we thuis nog wat andere paarden en katten! Eén van die katten is Tijger. Tijger is 10 jaar en altijd al een beetje bijzonder geweest. Ze is een beetje angstig. Ze heeft bijvoorbeeld nog nooit een muis gevangen, naar mijn weten, en gaat er zelfs voor aan de kant! ( heb ik al eens gezien …)
We zijn pas verhuisd en er zijn 2 jonge katten bij gekomen. Sinds deze gebeurtenissen is haar angst voor van alles en nog wat alleen maar groter geworden.
Dus toen Gisabeth bij ons over de vloer kwam voor ons paard heb ik haar gevraagd ook eens te kijken, (op afstand) naar onze poes.
Ze heeft haar een aantal keren middels korte sessies behandeld (dan vond Tijger het namelijk al wel weer genoeg, ha ha ha , maffe kat..)
En nu zo langzamerhand wordt ze weer een beetje poes!
Ze wast zichzelf weer, ( zag ik eerder nooit), ze rekt zich uit. Ze was voorheen altijd een in elkaar gekropen bolletje en rende zelfs (in haar eigen bijzondere tempo, niet heel hard, ze is nogal dik..) de trap op.
Ze is relaxter dus, vriendelijker en vrolijker en dat had ik nou net gehoopt voor haar. Hopelijk durft ze binnenkort ook weer eens naar buiten, want dat gaat nog niet…véél te eng!

Poes Tijger van 10 jaar was altijd erg angstig. Na een aantal Life Time Healing sessies is ze rustiger en vrolijker geworden.

De reactie van Roenna na het behandelen van Banjer en Floor:

Onze Tinker Banjer is door Gisabeth twee keer behandeld met een combinatie van Bowen technieken en osteopathie. Hij liep al na de eerste behandeling aanzienlijk ruimer dan voorheen. Zijn hele lichaam was meer ontspannen; hoofd laag, achterhand goed gebruiken en vooral ruime passen zetten, zijn dingen die direct na de behandeling opvielen. Na deze behandeling is Banjer een week niet gereden en is er niet met hem gemend. Er is wel veel gewandeld met hem, iedere dag minstens 2 keer 10 minuten.

Tijdens het rollen viel op dat hij nu vaker echt helemaal om rolt, dit bleef eerder beperkt tot één kant. Als hij in de ochtend opstaat na het “slapen”, rekt hij zich uit door zijn achterbenen naar achter te strekken. Iets dat ik hem nog nooit eerder heb zien doen.

Na een week veel met hem te hebben gewandeld ben ik weer met hem gaan mennen. Tijdens het mennen was hij meer ontspannen, hij gebruikte zijn achterhand goed en zijn hoofd hield hij lager dan tijdens eerdere keren mennen. Tevens waren zijn passen ruimer. Al met al, duidelijk verschil gezien! En dat terwijl ik zelfs twijfelde of hij het echt nodig had.

Na de tweede behandeling heb ik bij Banjer veelal dezelfde kenmerken gezien als na de eerste behandeling. Veel meer ontspannen in het lichaam, ruimere passen etc. Na een week heb ik hem voor het eerst weer onder het zadel gereden. Wat opviel is dat zijn hoofd-halshouding veel lager was dan voorheen. Het neerzetten van zijn hoeven maakte nu ook minder geluid, eerder kwam hij hard met zijn hoeven op de grond neer. Het is nu duidelijk dat ook tijdens het rijden hij veel beter zijn achterhand gebruikt en meer ontspannen is.

Tinker Banjer is na behandeling met een combinatie van Bowen technieken en osteopathie veel meer ontspannen en beweegt duidelijk ruimer

Bij onze nog jonge Shetlander Floor heb ik direct na de eerste behandeling weinig verschil gezien met voorheen. Wat wel opviel in de dagen erna is dat ze makkelijker meeliep aan het halster en zich in de ochtend ook uitrekt.

Na de tweede behandeling van Gisabeth zag ik wel duidelijk verschil bij Floor. Direct na de behandeling zag je iets verschil met voorheen met het stappen. Ze zette haar rechter achter hoef nu wel neer zoals het hoort, dus niet eerst de voorkant (toon) en dan pas de achterkant. Het wegdraaien met het rechter achterbeen doet ze nog steeds, maar lijkt wel minder te zijn geworden. In de opvolgende dagen na de tweede behandeling is me opgevallen dat het neerzetten van de hoeven nu aanzienlijk correcter gaat.

De nog jonge Shetlander Floor landde met haar rechter achterbeen eerst op de toon in plaats van op de hiel. Na twee behandelingen met een combinatie van Bowen technieken en cranio-sacraal liep ze al veel correcter.  Een aantal weken daarna liep ze helemaal goed.

De reactie van Linda:

Ik heb Gisabeth leren kennen via een gezamenlijk forum voor dieren. We hielden contact met elkaar omdat ze zo betrokken was bij mijn hond Biko. Biko liep erg moeizaam en zijn ogen straalden geen energie uit. Ik wist dat Biko artrose heeft. Maar ik had ook het gevoel dat er nog iets meer was. Biko is twee keer geopereerd aan zijn elleboog en na de tweede keer gaf dat eigenlijk geen verbetering. Ook op pijnstillers reageerde Biko niet. Zelfs prednison hielp niet, en de dierenarts deed het af met “daar moet Biko dan maar mee leren leven”. En wat doe je dan. Door het contact met Gisabeth kwam ik met iemand in contact die aangaf dat de pompfunctie van Biko’s hart niet goed werkt. Ik ben hem toen homeopatische middelen hiervoor gaan geven. Daar reageerde Biko heel goed op. De energie in Biko’s ogen is terug. Hij is weer alerter en komt ook vaker naar me toe met een speeltje in zijn bek. Zonder Gisabeth had ik het opgegeven omdat ik het ook niet meer wist.

Biko in actie

Gisabeth heeft mijn andere hond Dokus met de Life Time Healing methode behandeld. Nadat Gisabeth Dokus behandeld had, liet Dokus duidelijk ander gedrag zien. Ik heb het gevoel dat er iets bij Dokus is weggehaald dat hem op de een of andere manier “blokkeerde”. Nu wil hij weer vaak spelen, daagt hij Biko weer uit en gaat aan de staart van Biko trekken. Dat deed hij als pup ook. Ook heb ik het gevoel dat Dokus nu meer aandacht voor me heeft.

De Life Time Healing sessies die ik voor Dokus heb mogen doen hebben bepaalde blokkades bij hem weggehaald, waardoor hij speelser is geworden

Ik heb Gisabeth leren kennen als iemand die heel betrokken is bij de dieren. Ze zal altijd in het belang van het dier werken en niet in haar eigen belang. Gisabeth bedankt voor alles!

De reactie van Daphne:

“Een katje dat in huis plast. Wat doe je als je alles geprobeerd hebt?
Via Life Time Healing ben ik terecht gekomen bij Gisabeth.
Tijdens de behandelingen die Gisabeth uitgevoerd heeft bij mijn perzische kat Nora zag ik haar al veranderen. Van een verlegen katje dat mijn bankstel, kleed, bed en kleding vervuilde met plas werd het ineens een kat die op haar bak ging plassen en bij mij op schoot kwam liggen.
Hoe verder de behandeling volgde, des te vrijer ze werd in huis. Nu, een aantal maanden later, plast Nora alleen nog op haar bak en nergens anders meer.
De sessies die Gisabeth bij Nora heeft gedaan hebben mijn leven met Nora veranderd”.”

Nora plaste veel buiten haar kattenbak, bij voorkeur op zachte materialen van haar mensen. Na behandeling met Life Time Healing plast ze, tot grote tevredenheid van haar mensen, weer op de bak.

Hond Joep

Hond Joep is afkomstig uit Spanje. Zijn eigenaar geeft aan dat hij al meerdere jaren regelmatig problemen heeft met diarree, een matige eter is en nogal eens braakt. Zij vroeg zich af of Life Time Healing iets voor hun hond Joep zou zijn.

Ik heb Joep vervolgens met Life Time Healing behandeld. De klachten werden minder, maar verdwenen niet helemaal. Het betrof voornamelijk fysieke klachten, die al meerdere jaren regelmatig terugkwamen. Ondertussen was ik begonnen met de cursus Bowen therapie voor paarden en honden, en daarnaast met een cursus energetisch behandelen. Ik heb Joep aanvullend lichamelijk behandeld met een combinatie van zachte technieken van Bowen, cranio-sacraal en energetisch werk. Na enkele behandelingen waren de klachten zo goed als weg. Lees hieronder de reactie van Karin.

De reactie van Karin:

Ik ben met Gisabeth in contact gekomen via een gemeenschappelijke kennis. Ik had gehoord dat Gisabeth op een liefdevolle en diervriendelijke manier dieren behandelen kon.
Onze hond Joep is inmiddels 4 jaar maar heeft vanaf zijn geboorte steeds terugkerende maag/ darmklachten, vieze ogen en is dan futloos. Na verschillende keren van voeding te zijn veranderd, diverse antibioticakuren en het toepassen van Chinese geneeswijzen was ik heel erg blij dat Gisabeth ook eens naar Joep wilde kijken!
Wij zijn nu enkele keren bij haar geweest en Joep lijkt heel erg opgeknapt! Joep is energieker, eet beter en kan zich heerlijk ontspannen tijdens de behandeling!
Heel erg bedankt!

De vierjarige hond Joep had al meerdere jaren last van maagdarmklachten (diarree en braken). Ook at hij regelmatig slecht. Door een combinatie van Life Time Healing en  enkele lichamelijke behandelingen met zachte technieken gaat het nu goed met hem!

Hond Charly

Hond Charly is 2,5 jaar oud en sinds ongeveer twee jaar bij haar huidige eigenaren. Het is een hele lieve en vrolijke hond. Maar tijdens het wandelen reageert Charly vaak bang op het verkeer dat langs rijdt, vooral bij vrachtwagens en met name als ze verlichting aan hebben. Ook in de auto voelt zij zich niet op haar gemak. Dan begint ze hevig te kwijlen.

Ik heb Charly een aantal behandelingen met Life Time Healing gegeven. Onderstaand de reactie van haar eigenaren.

De reactie van Jan en Toos:

Onze hond Charly was bang voor bepaalde geluiden, vrachtwagens en in de auto. Zij heeft vier Life Time Healing behandelingen gehad. Wij gaan nu met plezier wandelen met Charly. Ook in de auto hebben wij geen problemen meer met Charly. Zij is echt in haar voordeel veranderd!

Hond Charly is een hele lieve en vrolijke hond. Echter, tijdens het wandelen was ze erg bang voor verkeer. In de auto was ze ook bang en ging dan hevig kwijlen. Na een aantal Life Time Healing behandelingen gaat het tijdens het wandelen en in de auto nu goed met haar.