Ervaringen paarden en pony’s

Onderstaand een aantal reacties van mensen van wie ik een of meer paarden en pony’s heb mogen behandelen.

De reactie van Marion na het behandelen van paard Fury:

Ik heb Gisabeth leren kennen na een hulpkreet van mij op internet omdat het met mijn paard niet goed ging en de dierenarts al met mij had besproken dat hij zo hard achteruit ging dat het misschien beter was om hem in te laten slapen.
Mijn paard Fury was een jaar of zes geleden al geopereerd aan beide spronggewrichten en is na een lang herstel weer goed geworden. We hebben inmiddels alweer 6 jaar fijn kunnen rijden, natuurlijk wel wat aangepast. Nu had hij eind september een trap gekregen van een ander paard op een spronggewricht. Na een paar keer contact met de dierenarts en elke dag koelen werd het maar niet minder dik. Op een gegeven moment kon hij eigenlijk bijna geen stap meer zetten. Hij heeft toen pijnstillers gekregen en speciaal beslag om te kijken of dat nog wat zou helpen.
Gelukkig had ik dus al contact gehad met Gisabeth en zij is binnen een paar dagen meteen bij mij gekomen toen ze de situatie hoorde. Ze heeft mijn paard erg goed onder handen genomen en er uitgebreid de tijd voor genomen. Volgens mij was ze bijna twee uur bezig. Na de behandeling was het eigenlijk heel apart en onwerkelijk, maar mijn paard ging voor het eerst in de bak briesen en liggen rollen. Dat had hij al lang niet gedaan.
Hij oogde eigenlijk al meteen een stuk meer ontspannen. In de dagen daarna liep ik elke dag een paar keer 10 minuten met hem. Twee of drie dagen na de behandeling liep ik dus een stukje door het weiland en hij trok zich los en ging even rare bokkensprongen maken. En dat voor een paard dat eigenlijk dus opgegeven was. Ik was blij om dat te zien en het geeft weer hoop. Gelukkig komt Gisabeth in de komende maand nog een keer terug voor mijn paard. Daar ben ik heel blij mee.
Heel fijn dat zij zo snel kon komen en ook echt in het belang van het paard denkt en de tijd neemt. Ik heb het wel eens anders meegemaakt.

foto-furyMet het paard Fury ging het niet goed. Een dierenarts had hem al bijna opgegeven. Na één osteopathie-behandeling gaat het al veel beter met hem.

De reactie van Thessa na het behandelen van paard Savannah:

Gisabeth heeft onze 16-jarige merrie Savannah, met hoefkatrol en artrose, echt super geholpen. Savannah heeft meerdere behandelingen met verschillende technieken gehad en na elke behandeling super resultaat!

Ze was ontzettend kort in haar passen, scheef en stijf, met veel compensatie en beurse spieren, en liep onregelmatig. Na elke behandeling loste er iets op en nu hebben we een heel ander paard! Ze loopt ontspannen, is weer helemaal zichzelf, recht en maakt mooie ruime passen. Ze loopt soepel, en als ze loopt zou je bijna niet meer kunnen zeggen dat ze iets heeft.

Het is zo fijn hoe ze er alles aan heeft gedaan om Savannah te helpen. Ze gaat ontzettend fijn met je paard om en geeft je paard alle tijd die nodig is tijdens een behandeling. En alles gaat met zoveel rust, Savannah viel soms gewoon in slaap. Gisabeth komt het na elk deel van de behandeling weer even “goedmaken” met je paard door middel van een aai. Ik vond dat heel mooi, Savannah vertrouwde haar helemaal! Ik kreeg ook een heel fijn trainingsschema mee waarmee we Savannah weer goed konden opbouwen. En nog een pluspuntje: als je geïnteresseerd bent in het lichaam van je paard laat ze je meekijken en voelen, zo weet je zelf ook wat zich allemaal in het lijf van je maatje afspeelt.

Ik ben al met al supertevreden en blij dat ik Gisabeth heb gekozen; een vrouw die weet waar ze het over heeft en belangrijk: een enorm hart voor dieren!!

Foto SavannahDe 16 jarige merrie Savannah liep stijf en onregelmatig. Na enkele behandelingen loopt ze weer lekker door haar lichaam en geniet Thessa weer van het rijden met haar.

 

 

De reactie van Ingeborg na het behandelen van pony Snowy:

Ik riep de hulp in van Gisabeth, omdat onze pony met regelmaat wegschoot. Haar gedrag werd gevaarlijk voor onze 12-jarige dochter en ik wilde graag weten of haar gedrag werd veroorzaakt door pijn. Gisabeth kwam snel en constateerde pijn, die zij behandelde.

Na twee behandelingen is Snowy wonderlijk opgeknapt. Ze is niet een keer meer weggesprint en is veel meer ontspannen. Ze is inmiddels weer zo rustig dat onze dochter er weer op durft, en zelfs een buitenritje heeft gemaakt!
Dank je wel!

De pony Snowy ging er regelmatig tussenuit met haar nog jeugdige amazone. Dat leverde gevaarlijke situaties op. Na behandeling is Snowy weer rustig en ontspannen en geniet de amazone weer van het (buiten) rijden.

De reactie van Irene na het behandelen van haar merrie Be Happy:

Ik kende Gisabeth eigenlijk al jaren door de bezoekjes die ik bracht aan de prachtige rijhal Aalten. Ik wist ook dat zij één en ander deed op gebied van osteopathie en cranio sacraal therapie. Wat ik niet wist, maar ontdekte toen ik haar site bezocht, dat ze ook zoiets deed als Life Time Healing!! Dat klonk goed!! Dat klonk als iets wat ik nou net zocht voor Be Happy!

Be Happy is een 7 jarige merrie die ik nog maar sinds kort in mijn bezit heb. Ze is een merrie met een “rugzak” van heb ik jou daar….
Ze heeft in haar betrekkelijk korte leven al de nodige traumatische ervaringen opgedaan, die, naar mijn idee, voor een groot deel weer de oorzaak zijn van haar lichamelijke problemen. Dus klonk Life Time Healing mij als muziek in de oren! Dit is wat zij nodig heeft!! En dat klopte als een bus.

Ze was enorm gespannen, angstig en daardoor zuur in haar gedrag. Eigenlijk stond naar mijn idee haar hele lijf strak van de stress!! Haar vertrouwen in mensen was er totaal niet meer, ze sloot zich af of was behoorlijk kattig om zichzelf te beschermen. Rijden ging niet meer, ze lanceerde haar ruiter regelmatig. Eigenlijk is het verhaal van Happy “work in progress”!

Ze heeft inmiddels twee Life Time Healing behandelingen gehad, die Gisabeth haar op afstand heeft gegeven, en een behandeling aan haar lichaam met een combinatie van  Bowen technieken en cranio-sacraal, twee behandelmethoden die werken met zachte aanrakingen.
Het resultaat van deze drie behandelingen is al enorm! Ze heeft véél minder stress in zich.
Durft zich alweer voorzichtig bloot te geven. Begint voorzichtig haar lijf wat losser te laten in de grondoefeningen die ik met haar doe. Ze oogt rustiger en gelukkiger. Ze sluit zich niet meer af maar zoekt juist toenadering. Stukje bij beetje komt er wat vertrouwen terug, maar het is nog erg fragiel…
Dus hebben Gisabeth en ik besloten het met haar kalm aan te doen, stapje…voor stapje….
Maar het begin is er! En hoe. Dankzij de therapieën van Gisabeth…
We zijn er nog lang niet, maar dat maakt niet uit. We hebben geduld en tijd. Trauma’s die  in jaren zijn opgebouwd poets je niet met één behandeling weg.
Wat een fantastisch paard….

De merrie Be Happy is een ware uitdaging voor mij als therapeut. Omdat ze zowel emotioneel als lichamelijk de nodige ‘blokkades’ heeft (gehad) heb ik haar behandeld met een combinatie van verschillende methoden: Life Time Healing, Cranio-sacraal en Bowen technieken.

 

 

De reactie van Roenna na het behandelen van Banjer en Floor:

Onze Tinker Banjer is door Gisabeth twee keer behandeld met een combinatie van Bowen technieken en osteopathie. Hij liep al na de eerste behandeling aanzienlijk ruimer dan voorheen. Zijn hele lichaam was meer ontspannen; hoofd laag, achterhand goed gebruiken en vooral ruime passen zetten, zijn dingen die direct na de behandeling opvielen. Na deze behandeling is Banjer een week niet gereden en is er niet met hem gemend. Er is wel veel gewandeld met hem, iedere dag minstens 2 keer 10 minuten.

Tijdens het rollen viel op dat hij nu vaker echt helemaal om rolt, dit bleef eerder beperkt tot één kant. Als hij in de ochtend opstaat na het “slapen”, rekt hij zich uit door zijn achterbenen naar achter te strekken. Iets dat ik hem nog nooit eerder heb zien doen.

Na een week veel met hem te hebben gewandeld ben ik weer met hem gaan mennen. Tijdens het mennen was hij meer ontspannen, hij gebruikte zijn achterhand goed en zijn hoofd hield hij lager dan tijdens eerdere keren mennen. Tevens waren zijn passen ruimer. Al met al, duidelijk verschil gezien! En dat terwijl ik zelfs twijfelde of hij het echt nodig had.

Na de tweede behandeling heb ik bij Banjer veelal dezelfde kenmerken gezien als na de eerste behandeling. Veel meer ontspannen in het lichaam, ruimere passen etc. Na een week heb ik hem voor het eerst weer onder het zadel gereden. Wat opviel is dat zijn hoofd-halshouding veel lager was dan voorheen. Het neerzetten van zijn hoeven maakte nu ook minder geluid, eerder kwam hij hard met zijn hoeven op de grond neer. Het is nu duidelijk dat ook tijdens het rijden hij veel beter zijn achterhand gebruikt en meer ontspannen is.

Tinker Banjer is na behandeling met een combinatie van Bowen technieken en osteopathie veel meer ontspannen en beweegt duidelijk ruimer

 

Bij onze nog jonge Shetlander Floor heb ik direct na de eerste behandeling weinig verschil gezien met voorheen. Wat wel opviel in de dagen erna is dat ze makkelijker meeliep aan het halster en zich in de ochtend ook uitrekt.

Na de tweede behandeling van Gisabeth zag ik wel duidelijk verschil bij Floor. Direct na de behandeling zag je iets verschil met voorheen met het stappen. Ze zette haar rechter achter hoef nu wel neer zoals het hoort, dus niet eerst de voorkant (toon) en dan pas de achterkant. Het wegdraaien met het rechter achterbeen doet ze nog steeds, maar lijkt wel minder te zijn geworden. In de opvolgende dagen na de tweede behandeling is me opgevallen dat het neerzetten van de hoeven nu aanzienlijk correcter gaat.

De nog jonge Shetlander Floor landde met haar rechter achterbeen eerst op de toon in plaats van op de hiel. Na twee behandelingen met een combinatie van Bowen technieken en cranio-sacraal liep ze al veel correcter.  Een aantal weken daarna liep ze helemaal goed.