Ervaringen honden en katten

Onderstaand een aantal reacties van mensen van wie ik een of meer honden en katten heb mogen behandelen.

De reactie van Jeanette na het behandelen van Wilson:

Beste Gisabeth,

Mijn respect hoe jij onze hond behandeld hebt, fantastisch. Hij is heel rustig geworden, de pijn in zijn rug is weg.
Hij is ook weer blij, heel erg dank daar voor.
Wat een vakkundigheid.
Zou het meer mensen aanraden, vooral de rust die je uitstraalt.

Nogmaals dank je wel.

De 6 jarige Spaniel Wilson had dermate veel pijn in rug en nek dat hij niet lekker in zijn vel zat. Na een behandeling met een combinatie van osteopathie en cranio-sacraal gaat het veel beter met hem.

De reactie van Merel na het behandelen van Pluk:

Graag wil ik iedereen laten weten wat Gisabeth Binnendijk heeft kunnen betekenen voor mijn Cairn terriër Pluk.
Pluk is nu 12 jaar oud. Afgelopen september (2014), stierf helaas haar hartsvriendin Hobbes (Cairn terriër, 15 jr oud). Het ging daarna niet goed met Pluk. Ze leek niet veel zin meer te hebben, ze ging veel drinken, had geen zin meer om te spelen met andere hondjes, kreeg een opgezette buik. De dierenarts kon helaas niks voor haar betekenen. Ik had een bloedtest en urine test daar gedaan. De resultaten waren op het randje van eventuele pathologie, maar de dokter kon nog geen pathologie vinden.

Ik heb toen Gisabeth gebeld. Zij is naar ons toegekomen. Zij is ongeveer anderhalf uur met Plukje bezig geweest. Zachte technieken gebruikte ze, Pluk leek er vrij weinig last van te hebben. Ze hijgde een beetje, maar dat was alles.

Toen Gisabeth klaar was en Pluk weer van de tafel mocht, was eigenlijk het resultaat direct te zien. Pluk was door het dolle en wilde spelen! Ook haar achterpootjes stonden weer wat wijder uit mekaar en ze had niet meer zo’n rare warme nek.

Tot op de dag van vandaag is Pluk weer een vrolijk hondje! Ze speelt, ze rent, ze eet goed, ze ziet er gezond uit en…. Ze is weer heel eigenwijs!!!

Gisabeth mijn dank is groot namens Pluk en de rest van de familie. Heel duidelijk heeft jouw behandeling verschil gemaakt. Ook de dierenarts was verbaasd.
Ik wens je enorm veel plezier en succes met dit mooie werk!! Opdat nog vele honden en paarden en andere dieren weer vrolijk in het leven kunnen staan.

foto Pluk2De 12-jarige Cairn Terrier Pluk zat niet lekker in haar vel. Na een behandeling met een combinatie van osteopathie en cranio-sacraal is Pluk weer lekker op dreef.

De reactie van Angelique na het behandelen van Zoe:

Wij tobben sinds 3 jaar met onze Stafford-kruising Zoë. Na vele dierenartsenbezoeken, soms twee keer per week, en legio dierenartsen te hebben bezocht, wist niemand wat ze mankeerde. Uiteindelijk zijn wij met haar naar Utrecht gegaan. Daar werd de diagnose nek- en rughernia geconstateerd.
Ons werd geadviseerd om, naast medicatie en pijnstillers, met fysiotherapie voor Zoë te starten. In het begin leek het aan te slaan, maar dat werd al gauw minder. Op advies hebben wij een Dogsontuigje aangeschaft. Bij de winkel aangekomen schrokken die mensen van haar toestand, want zij hadden gehoord dat er een hond met een hernia kwam. Bij Zoë was het zo extreem dat ze constant omviel, en niet haar behoefte kon doen zonder te vallen. Lopen ging al helemaal niet.
Toen vertelden ze over Bowen therapie. Ik kreeg echter een adres in het zuiden van het land. Dit was gezien haar conditie voor ons onmogelijk om heen te gaan. Later ben ik via een mensenpraktijk via via doorverwezen naar Gisabeth.
Gisabeth kwam en gaf Zoë een ruim anderhalf uur durende behandeling. En twee dagen later: wij hadden onze hond de afgelopen maanden niet meer zo goed zien lopen. Daarna volgden er nog twee behandelingen.

Het gaat steeds beter maar we zijn er nog niet met haar, omdat er te laat een diagnose is gesteld en er dus ook veel schade is. Op dit moment gaat het redelijk goed, behalve wanneer ze vermoeid is, dan gaat het weer mis. Aanvullend, naast de behandelingen, geven wij haar diverse supplementen om de spieren en andere weefsels weer op te bouwen. Wij hebben echter alle vertrouwen in de toekomst, en natuurlijk in Gisabeth.

Foto Zoe kleinDoor een nek- en rughernia, die pas in een laat stadium door een dierenarts geconstateerd werd, kon de 9 jarige hond Zoe nauwelijks nog op haar poten staan. Na enkele behandelingen met een combinatie van Cranio-sacraal en Bowen-technieken gaat het al veel beter met haar.

De reactie van Gerry na het behandelen van hond Bowie:

Bowie, mijn 9,5 jarige Cocker Spaniel, heeft vorig jaar een hernia gekregen.
Door prednison en medicijnen kon hij uiteindelijk weer lopen.
Maar hij bleef stijf en een paar weken geleden kwam hij de mand niet meer uit.
Via mijn hulp heb ik van Gisabeth gehoord en heb ik contact gezocht met haar.
Ze is gekomen en heeft Bowie behandeld en al na de eerste behandeling liep hij veel soepeler.
Na de tweede behandeling ging het nog veel beter!
Hij springt weer, hij speelt weer, hij is liever naar andere honden en bovendien struikelt hij bijna niet meer.
Gisabeth, bedankt namens Bowie en het vrouwtje.
De ruim 9 jaar oude Cocker Spaniel Bowie ging steeds stijver lopen en snel zitten. Na twee behandelingen loopt hij weer veel beter en springt hij weer in 1 keer op de bank, zijn geliefde plaats in huis.

De reactie van Lousanne na het behandelen van hond Sky:

Sky, onze Welsh Corgi Cardigan van vier jaar oud, is al vanaf pup heel erg druk. Hij vindt (veel) lichamelijk contact niet prettig. Dit betekent dus ook dat je hem geen plezier doet met een lekkere knuffel of een aai. Bovendien loopt hij altijd heel erg verkrampt. De dierenarts kon ons geen uitsluitsel geven over wat er nu eigenlijk precies met hem aan de hand is.

Wij zijn in contact gekomen met Gisabeth omdat we van dichtbij hebben gezien wat ze heeft betekend voor hond Tom en pony Snowy van Ingeborg (hun verhaal staat ook op deze site). Dit vonden we zo geweldig dat we haar gevraagd hebben of ze misschien ook eens naar Sky wilde komen kijken.

Gelukkig wilde ze dat graag. Al na een paar behandelingen van Gisabeth leek het wel of we een andere hond hadden. Sky laat zich steeds meer vrijwillig aanraken en hij komt nu zelfs geregeld zelf om een knuffel of een aai vragen! Er is veel meer rust in hem gekomen en ook het lopen gaat langzaam maar zeker steeds een stukje vloeiender.  We zijn haar enorm dankbaar voor alles wat ze voor Sky gedaan heeft!

De vierjarige hond Sky zat volgens zijn eigenaren al van jongs af aan “niet lekker in zijn vel”. Het was echter onduidelijk waardoor dit kwam. Na enkele behandelingen met een combinatie van cranio-sacraal, osteopathie en Bowen technieken gaat het nu veel beter met hem.

De reactie van Ingeborg na het behandelen van hun hond Tom:

Een week nadat Gisabeth onze pony Snowy had behandeld werd Tom, onze Berner Sennen van 8 jaar, ziek. Hij liep niet en hield zijn hoofd schuin. De dierenarts constateerde een nekhernia en bereidde mij voor op het einde.
Tom ging met pijnstilling naar huis en had 2 vreselijke nachten. Ik belde Gisabeth voor hulp, misschien kon zij nog iets voor hem betekenen.
Zij heeft gevoeld, haar handen op hem gelegd, losgemaakt en ja…….inmiddels is hij fitter dan hij was: hij gebruikt geen pijnstillers meer en kan weer prima een half uur lopen. Hij rekt zich weer heerlijk uit en daagt zelfs af en toe een van onze andere honden uit met een speeltje.
Geweldig wat Gisabeth ons gebracht heeft!

De 8 jarige Berner Sennen hond Tom (links op de foto) kon nauwelijks meer lopen. De dierenarts adviseerde hem in te laten slapen. Nadat ik Tom heb behandeld loopt hij weer vrolijk rond en daagt  zijn maatjes weer uit.

De reactie van Irene op het behandelen van haar poes Tijger:

Gisabeth heeft onze merrie Be Happy behandeld, met super resultaat, nu al, terwijl we nog lang niet klaar zijn met haar.
Behalve Be Happy hebben we thuis nog wat andere paarden en katten! Eén van die katten is Tijger. Tijger is 10 jaar en altijd al een beetje bijzonder geweest. Ze is een beetje angstig. Ze heeft bijvoorbeeld nog nooit een muis gevangen, naar mijn weten, en gaat er zelfs voor aan de kant! ( heb ik al eens gezien …)
We zijn pas verhuisd en er zijn 2 jonge katten bij gekomen. Sinds deze gebeurtenissen is haar angst voor van alles en nog wat alleen maar groter geworden.
Dus toen Gisabeth bij ons over de vloer kwam voor ons paard heb ik haar gevraagd ook eens te kijken, (op afstand) naar onze poes.
Ze heeft haar een aantal keren middels korte sessies behandeld (dan vond Tijger het namelijk al wel weer genoeg, ha ha ha , maffe kat..)
En nu zo langzamerhand wordt ze weer een beetje poes!
Ze wast zichzelf weer, ( zag ik eerder nooit), ze rekt zich uit. Ze was voorheen altijd een in elkaar gekropen bolletje en rende zelfs (in haar eigen bijzondere tempo, niet heel hard, ze is nogal dik..) de trap op.
Ze is relaxter dus, vriendelijker en vrolijker en dat had ik nou net gehoopt voor haar. Hopelijk durft ze binnenkort ook weer eens naar buiten, want dat gaat nog niet…véél te eng!

Poes Tijger van 10 jaar was altijd erg angstig. Na een aantal Life Time Healing sessies is ze rustiger en vrolijker geworden.

De reactie van Linda:

Ik heb Gisabeth leren kennen via een gezamenlijk forum voor dieren. We hielden contact met elkaar omdat ze zo betrokken was bij mijn hond Biko. Biko liep erg moeizaam en zijn ogen straalden geen energie uit. Ik wist dat Biko artrose heeft. Maar ik had ook het gevoel dat er nog iets meer was. Biko is twee keer geopereerd aan zijn elleboog en na de tweede keer gaf dat eigenlijk geen verbetering. Ook op pijnstillers reageerde Biko niet. Zelfs prednison hielp niet, en de dierenarts deed het af met “daar moet Biko dan maar mee leren leven”. En wat doe je dan. Door het contact met Gisabeth kwam ik met iemand in contact die aangaf dat de pompfunctie van Biko’s hart niet goed werkt. Ik ben hem toen homeopatische middelen hiervoor gaan geven. Daar reageerde Biko heel goed op. De energie in Biko’s ogen is terug. Hij is weer alerter en komt ook vaker naar me toe met een speeltje in zijn bek. Zonder Gisabeth had ik het opgegeven omdat ik het ook niet meer wist.

Biko in actie

Gisabeth heeft mijn andere hond Dokus met de Life Time Healing methode behandeld. Nadat Gisabeth Dokus behandeld had, liet Dokus duidelijk ander gedrag zien. Ik heb het gevoel dat er iets bij Dokus is weggehaald dat hem op de een of andere manier “blokkeerde”. Nu wil hij weer vaak spelen, daagt hij Biko weer uit en gaat aan de staart van Biko trekken. Dat deed hij als pup ook. Ook heb ik het gevoel dat Dokus nu meer aandacht voor me heeft.

De Life Time Healing sessies die ik voor Dokus heb mogen doen hebben bepaalde blokkades bij hem weggehaald, waardoor hij speelser is geworden

Ik heb Gisabeth leren kennen als iemand die heel betrokken is bij de dieren. Ze zal altijd in het belang van het dier werken en niet in haar eigen belang. Gisabeth bedankt voor alles!

De reactie van Daphne:

“Een katje dat in huis plast. Wat doe je als je alles geprobeerd hebt?
Via Life Time Healing ben ik terecht gekomen bij Gisabeth.
Tijdens de behandelingen die Gisabeth uitgevoerd heeft bij mijn perzische kat Nora zag ik haar al veranderen. Van een verlegen katje dat mijn bankstel, kleed, bed en kleding vervuilde met plas werd het ineens een kat die op haar bak ging plassen en bij mij op schoot kwam liggen.
Hoe verder de behandeling volgde, des te vrijer ze werd in huis. Nu, een aantal maanden later, plast Nora alleen nog op haar bak en nergens anders meer.
De sessies die Gisabeth bij Nora heeft gedaan hebben mijn leven met Nora veranderd”.”

Nora plaste veel buiten haar kattenbak, bij voorkeur op zachte materialen van haar mensen. Na behandeling met Life Time Healing plast ze, tot grote tevredenheid van haar mensen, weer op de bak.

Hond Joep

Hond Joep is afkomstig uit Spanje. Zijn eigenaar geeft aan dat hij al meerdere jaren regelmatig problemen heeft met diarree, een matige eter is en nogal eens braakt. Zij vroeg zich af of Life Time Healing iets voor hun hond Joep zou zijn.

Ik heb Joep vervolgens met Life Time Healing behandeld. De klachten werden minder, maar verdwenen niet helemaal. Het betrof voornamelijk fysieke klachten, die al meerdere jaren regelmatig terugkwamen. Ondertussen was ik begonnen met de cursus Bowen therapie voor paarden en honden, en daarnaast met een cursus energetisch behandelen. Ik heb Joep aanvullend lichamelijk behandeld met een combinatie van zachte technieken van Bowen, cranio-sacraal en energetisch werk. Na enkele behandelingen waren de klachten zo goed als weg. Lees hieronder de reactie van Karin.

De reactie van Karin:

Ik ben met Gisabeth in contact gekomen via een gemeenschappelijke kennis. Ik had gehoord dat Gisabeth op een liefdevolle en diervriendelijke manier dieren behandelen kon.
Onze hond Joep is inmiddels 4 jaar maar heeft vanaf zijn geboorte steeds terugkerende maag/ darmklachten, vieze ogen en is dan futloos. Na verschillende keren van voeding te zijn veranderd, diverse antibioticakuren en het toepassen van Chinese geneeswijzen was ik heel erg blij dat Gisabeth ook eens naar Joep wilde kijken!
Wij zijn nu enkele keren bij haar geweest en Joep lijkt heel erg opgeknapt! Joep is energieker, eet beter en kan zich heerlijk ontspannen tijdens de behandeling!
Heel erg bedankt!

De vierjarige hond Joep had al meerdere jaren last van maagdarmklachten (diarree en braken). Ook at hij regelmatig slecht. Door een combinatie van Life Time Healing en  enkele lichamelijke behandelingen met zachte technieken gaat het nu goed met hem!

Hond Charly

Hond Charly is 2,5 jaar oud en sinds ongeveer twee jaar bij haar huidige eigenaren. Het is een hele lieve en vrolijke hond. Maar tijdens het wandelen reageert Charly vaak bang op het verkeer dat langs rijdt, vooral bij vrachtwagens en met name als ze verlichting aan hebben. Ook in de auto voelt zij zich niet op haar gemak. Dan begint ze hevig te kwijlen.

Ik heb Charly een aantal behandelingen met Life Time Healing gegeven. Onderstaand de reactie van haar eigenaren.

De reactie van Jan en Toos:

Onze hond Charly was bang voor bepaalde geluiden, vrachtwagens en in de auto. Zij heeft vier Life Time Healing behandelingen gehad. Wij gaan nu met plezier wandelen met Charly. Ook in de auto hebben wij geen problemen meer met Charly. Zij is echt in haar voordeel veranderd!

Hond Charly is een hele lieve en vrolijke hond. Echter, tijdens het wandelen was ze erg bang voor verkeer. In de auto was ze ook bang en ging dan hevig kwijlen. Na een aantal Life Time Healing behandelingen gaat het tijdens het wandelen en in de auto nu goed met haar.