Bowen Technieken

Bowen technieken is een behandelmethode waarbij door middel van lichte druk met duim, vingers en/of andere delen van de hand korte, rollende bewegingen op de zachte weefsels (zoals spieren en bindweefsel) van het lichaam gemaakt worden. De lichte druk die wordt uitgeoefend geeft het lichaam een prikkel. Als reactie op deze prikkel ontspant het zachte weefsel en verbeteren de doorbloeding en de lymfestroming. Hierdoor verbetert de balans in het lichaam, waardoor pijn en klachten verminderen. Deze behandeltechniek is pijnloos en geeft veelal snel goede resultaten. Middels deze Bowen technieken wordt het gehele lichaam behandeld en het zelfgenezend vermogen gestimuleerd.

Bowen technieken zijn bij (bijna) alle klachten en alle leeftijden toe te passen. Het is een effectieve methode ter voorkoming en behandeling van sportblessures. Maar ook bij allerlei andere klachten werkt het heel doelmatig en verlicht het pijn. Bowen technieken gaan heel goed samen met allerlei andere vormen van behandeling.

Bowen werkt voornamelijk op de fascia, het bindweefselvlies dat rondom spieren, pezen, zenuwen en organen zit. Doordat de fascia in het gehele lichaam met elkaar verbonden is heeft een verstoring ergens in het lichaam invloed op het gehele lichaam. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan met de doorbloeding, de prikkelgeleiding van de zenuwen en het functioneren van organen. Dit kan tot allerlei soorten klachten leiden. Door de toepassing van Bowen techniek ontspant de fascia zich. Hierdoor kunnen allerlei structuren in het lichaam beter functioneren, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam verbetert en klachten verminderen en/of verdwijnen.

 

 

 

Geef een reactie